Fontos tudnivalók
Megrendelését leadhatja telefonon, vagy a Termékek menüpont alatt is.
Telefonon hétfőtől péntekig 9:00-15:00 óráig állunk rendelkezésükre.

Rendelés előtt kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót!

szerko2

Cégünk célja az, hogy a megrendelés után Ön minél hamarabb és minél tovább élvezhesse a PI-MOUNT szerelékek nyújtotta előnyöket. A lent olvasható sorokban összegezzük azokat az információkat, melyek meggyorsítják illetve pontosabbá tehetik a megrendeléseket, megkönnyítik a vásárlást a kezdő vadászok számára is. Ennek ellenére mindenkinek ajánlott elolvasni az ismertetőt, hiszen – a megjelenő és folyton változó piac okán – idővel biztosan bővülni és változni fog.

A PI-MONT szerelékek C45 illetve CRMO4 minőségi acélból készülnek, könnyűfém és egyéb szerelékeket nem készítünk. Termékeink homokfújt, barnított kivitelben készülnek; fontos, hogy a szerelék – akár a fegyverek csöve – folyamatos karbantartást igényel. Használt szerelékekkel nem kereskedünk, így a régebbi, használt alkatrészek beszámítása sem lehetséges. Szerelékeinkbe 12.9 minőségű acél imbuszcsavarok kerülnek, felszerelésük esetén érdemes jó minőségű, erősebb imbuszkulccsal dolgozni, így a csavarok élettartama jelentősen megnő. Bár legtöbb termékünk otthon is felszerelhető, több okból is célszerű ezeket szakszervízekben, fegyverműhelyekben felszereltetni, garanciát a szerelékekre ebben az esetben tudunk vállalni! Természetesen minden megrendelt szerelék cseregaranciás (kivételt képeznek az egyedileg megrendelt termékek, lásd. lentebb), egy héten belül mindenféle külön indoklás nélkül vissza is vesszük a termékeket, az ár visszatérítésével.

A megrendelések száma miatt cégünk sorozatgyártásra specializálódott, így egyedi megrendeléseket csak megbeszélés alapján, korlátozott számban tudunk vállalni. Más szerelékek (EAW, Recknagel, Schul, stb) alkatrészeinek pótlására nincs lehetőségünk, saját termékeket gyártunk, alkatrészeket is ezekhez tudunk küldeni, ami legtöbb esetben nem kompatibilis a gyári szerelékekkel (további információ telefonon).

A rendelést a legtöbb esetben 1-3 munkanapon belül teljesítjük, ám mivel a termékpaletta rendkívül széles, némely esetekben (főképp egyedi megrendeléseknél) ez néhány napot csúszhat, ezt rendelés esetén minden esetben jelezzük.  A termékeket MPL utánvéttel tudjuk postázni, egy munkanapos csomag garanciával. Rendszerünkben semmilyen személyes adatot nem tárolunk, így minden esetben újra meg kell adni ezeket a postázáshoz!

A járványügyi helyzetre való tekintettel a fegyverek méretezését, személyes találkozást telephelyünkön határozatlan ideig megszüntetjük! A gyártási folyamatok optimalizálása miatt végleg megszüntetünk továbbá mindenféle szerelési tevékenységet (az általunk gyártott termékek felszerelését is!), kérjük ilyen jellegű problémáikkal illetve kéréseikkel keressék fel fegyvermestereiket. Műhelyünkben továbbiakban kizárólag a gyártási folyamatok zajlanak majd.

Jelenleg 1″ (25.4 mm), 26 mm, 28 mm és 30 mm átmérőjű bilincseket készítünk, ezektől eltérő bilincsméret készítésére nincs lehetőségünk. Rendelés esetén fontos a távcső tubusméretének megadása, illetve külső prizmás távcsöveknél szükségünk lesz a prizma alsó, legszélesebb pontjára (14-15 mm). Nagyon fontos a PONTOS fegyvertípus ismerete (pl. Steyr Mannlicheren belül ProHunter, Classic, Luxus, stb), ennek hiányában szerelékeket csak pontos méretegyeztetés vagy műszaki rajz alapján tudunk készíteni (furattávok vagy prizmaméret, szintkülönbség, tokátmérő vagy rádiusz). Amennyiben megoldható, mi is leméretezzük Önnek az adott fegyvert, ám szereléket nem minden esetben tudunk azonnal adni, csak gyártás után (ebben az esetben is szükséges az előzetes időpont egyeztetés).
Weaver síneknél speciális a helyzet. Mivel számos fegyvertípust a kalibertől függően többféle tokhosszal készítenek, szükség lesz a fegyver tetején található két legbelső furat távolságára (középponttól középpontig tolómérővel mérve, milliméterben megadva). A weaver síneknél kért távolságot a lent látható ábra mutatja.

A szerelékek magasságát több paraméter alapján tudjuk beállítani. A BH érték a tok tetejéről a távcsó tubusának aljáig mérhető távolságot jelenti (lásd. lenti ábra); fix szerelékeknél ötféle, a kifordítható szerelékeknél kétféle magasság áll rendelkezésre. Weaver szerelékeknél alap esetben szintén kétféle méretet készítünk, ám itt lehetőség van egyedi méretek készítésére is. Kispuska szerelékeknél 10-19 mm-ig bármilyen BH magasság megoldható. A magasságokat célszerű rendeléskor egyeztetni (fegyvertípusonként változhat), akár a távcső kilépő objekítvméretének megadásával, ebből mi számolni tudjuk a megfelelő magasságot. A rendelkezésre álló nyersanyagok miatt egy bizonyos BH méret fölé nem tudunk menni (ezek a magasságok általában már feleslegesek is), valamint el kell fogadni, hogy a szerelékek stabilitása és a szerelhetőség miatt van egy minimális magasság, amit meg kell tartani. Ezekről bővebb információt szintén telefonon tudunk adni.

Az általunk gyártott fix szerelék felszereléséhez ebben a videóban partnerünk, Tóth Attila László ad tanácsokat.